korsningsPonnys.blogg.se

Hallå där ! Kul att du kikade in ! Dethär är en blogg som handlar om oss, Ellinor och Lisa, Cosmos och Clarissa.

Jul. 31, 2013

Publicerad 2013-07-31 23:11:21 i Lisas Inlägg,

Var ju somsagt i karlstad idag! Köpte en höhäck(59kr) på arkens Zoo. Sedan åkte vi hem till mig och grejsa lite. Efter det drog vi till stallet jag mockade och fixade allt i stallet, borstade Cossi. Tänkte longera men red i halsring runt typ i "lilla skogen" men han åt gräs och direkt jag sa t han for han iväg Hahaha.. Så bocka han och hade sig.. Så satte grimskaftet i grimman istället. Han lyssna lite mer då. Galoppera nån galopp hihi. Så gjorde ej så mycket idag :)
/lisa

https://cdn2.cdnme.se/4123084/6-3/pic_51f96f46e087c3579dbf51b7.jpg" class="image">

K-stad

Publicerad 2013-07-31 16:41:42 i Ellinors Inlägg,

God morgooon! Nu är jag och lisa påväg till k-stad för shoppnig på hööks,biltema och kanske arkens zoo!
Ev. Någon smink/klädaffär.
Uppdatering och en haul kommer sen :D
/ellinor

KARLSTAD

Publicerad 2013-07-31 11:40:53 i Lisas Inlägg,

Nu karlstad med bästa hihi! Får se om jag köper nåt jag har inte så mycke pengar men ja hihi! Hejdåå
/lisaaa

Shopping/karlstad-Hööks

Publicerad 2013-07-30 23:39:50 i Ellinors Inlägg,

Imorgon ska jag åka till karlstad med pappa och syskon runt 11 tiden. Ponnyn har ju fått skav i ena mungipan och det läker under natten men när jag rider nästa dag får hon sår igen.. Det har även spruckit flera gånger så det runnit blod.. Tror det beror på att bettet sitter lite för hårt.. Ska iallafall köpa ett hack i morgon på hööks, tänkte även köpa något schabrak och en remontnosgrimma. Har alltid viljat ha en så imorgon är den min om strl. Finns!
Imorgon ska lilla pärlan få en välförtjänt vila efter 4 dagars hårdträning!
Det kommer hon nog tycka blir skönt :) ska bara åka ner å mocka göra hö och gosa med henne tänkte jag och kanske borsta och pyssla lite grann :) såklart se om grejerna passar också!
Uppdatering kommer imorgon, natti!
/ellinor

Liten tjej-Storhäst

Publicerad 2013-07-30 23:29:44 i Lisas Inlägg,

Hejsaan!
Jag och Ellinor åkte till stallet vid kanske 5-6 idag jag gjorde hö och mockade åt både Campari och Cosmos! Sen for jag ut på Cosmos runt sandvarpet barbacka. Jobbade han jätte mycket i skritten idag på både asvalten och i skogen, travade en bit på grusvägen, och tog galopp på vägen hem. Han var väldigt fin, men ganska stark och pigg var han. Jag kunde iallafall hålla han i ett fint tempo, men ibland ville inte Cosmos det haha. Han var iallafall fin när han gjorde som han skulle bäbiiis<33

Efter det fixade jag iordning Campari och red i paddocken med honom. Jobbade också han väldigt mycket i skritt på han med! Travade sedan efter jag värmt upp honom haha Campari har ju sånt HIMLA steg så det var lite svårt att följa med i början haha! Travade över bommar, körde ganska mycket snett igenom på bommar. Sen tog jag även galopp på volten och det gick jätte bra, men kan säga att hans galopp är ju ingen lek! Efter det "hoppade" jag ett litet kryss i både trav och galopp jisses svårt de var att följa med i hoppet! Det är verkligen skillnad på StorHästen och Lill Ponnyn :')
Ska nog hoppa han lite mer imorgon tror jag! Pusssssss
/Lisa

Haul

Publicerad 2013-07-30 21:54:46 i Ellinors Inlägg,

Köpte lite nya saker till lillen idag (zorrow), tänkte bjuda på bilder på de ;) så ni får lite uppdatering, allt jag köpte gick på 90kr ;)
Förresten gick "träningen" ganska bra men endå ganska dåligt. Jag red som en kratta och ponnyn var spänd och stressad men vissa tillfällen så gick hon suuuuperfint!
/ellinor

Dumma blogg.se

Publicerad 2013-07-30 18:15:51 i Ellinors Inlägg,

Ja dumma blogg! Kan verkligen inte få upp ett enda inlägg här! Så frustrerande..
Iallafall så hårdtränade jag dressyr i paddocken igår medans lisa hoppade. Gick verkligen SÅÅÅ bra! Hon släppte i båda varven och gick i form och trampade under sig så bra! Idag ränkte jag väl typ.. Ja vet inte faktiskt haha, kanske rida dressyr eller bara rida ut eller nåt . Imorgon ska hon iaf få vila :)
Om de är dålig uppdatering från min sida vet ni varför....
/ellinor

Lite kaningodis + en underbar natt.

Publicerad 2013-07-30 17:42:16 i Lisas Inlägg,

Igår från idag har jag sovit hos bästaste Ellah med Natalie. Vi såg på en film åt Popcorn sen la vi oss Natalie somna typ direkt hahha men vi klia varandra lite på ryggen och så sen somna hon. Jag och Ellinor låg uppe till typ 4. Prata om lite smått och gott och klia varandra på ryggen. Jag älskar verkligen tjejen så mycket, bästa natten på länge.
Nu på morgonen åt vi frukost och sen for Natalie till karlstad. Så jag och Ellinor for ner till kryp in så jag köpte lite smått och gott till kaninerna, bla 2st knäcker för 27kr(betala en få 2) och typ blandgodis för 25kr. Mer uppdatering kommer efter stallet! :')
/Lisa

Hoppning hemma i paddocken!

Publicerad 2013-07-30 02:52:16 i Lisas Inlägg,

Idag som sagt hoppade jag med mitt hjärta gick så sjukt bra! Red fram i både skritt trav & galopp. Red över lite bommar några gånger i varje varv i trav.
Sen började jag hoppa ett hinder på 50cm i trav och sen galopp! Hoppade dom hindren några gånger. Efter det började jag hoppa oxern först på 65 2gr sen höjde vi till 85cm hoppa drygt 2 gånger och sen höjde jag till 1,05 och WOW vad fint han hoppade! Han blir mer och mer säker nu, det var dessutom oxer på 1,05 vi har hoppat enstaka på 1m-1,05 men idag hoppade vi en "riktig" oxer på kanske 50-60cm bred och det var riktig bra gjort av min lilla pärla. Inga tvekningar bara kör!
Han har blivit så himla duktig min Cossi :') släng gärna in lite kommentarer så blir jag glaaad! Film kommer även inom kort!
/Lisa

Släppt in hästarna!

Publicerad 2013-07-29 11:32:43 i Lisas Inlägg,

Nu har jag vart och släppt in hästarna eftersom de regnar igår fick dom stå inne inatt, och kom ut vid 6imorse och fick gå in nu. Jag mockade ur Cosmos box innan han kom in kolla så alla hade vatten. Fast lär få mocka igen sen! Släppte in dom låste om dom och så. Så skulle jag gå å gosa med Cosmos få ser jag att hans öga har börjat rinna igen.. Jag tvättade det lite men det hjäplte endå inte så mycket.. Prova och skaka huvudet från den sidan och även puss, och han ser iallafall. Bara det inte blir värre.. Detta är andra gången nu .. Och dagarna innan har han haft hål i en tand och tandvärk vad kommer näst? Åh jag hoppas de bara blir bättre snart!
/lisa

Saknat?

Publicerad 2013-07-28 23:46:32 i Lisas Inlägg,

Åh jag var verkligen jätte göad för jag fick träffa bebis igen! Direkt han såg mig galoppera han emot mig, då fällde jag nästan en tår hur mycket ponnyn betyder för mig! Älskade ponny! Mockade och fixade allt i stallet först. Efter det tog jag in min glada ponny och borstade han länge haha, han såg ut som en skitgris! :') sen sadlade jag och tränsa honom, och jag väntade in honom för han vill alltid gäspa innan man tar in bettet,men istället försöker han ta bettet själv han bara "men hållå tränsa mig då " typ hahaha. Han var hur glad som helst när vi red ut tror han har saknat mig en aning och även att ridas hihi! Jobbade han ganska mycket i skritt på asfalten idag, han kändes superfin. Travade en bit och sen galoppera i samlad galopp en bit. Sen släppte jag han bara helt fri JÄVLAR vad han sprang helt sjukt! La till bockningar här och där och var helt enkel superglad! Sen skritta vi på långa tyglar hem genom tösse. Och nu håller jag på och torka morötter till kaninerna! :)
/Lisa

https://cdn1.cdnme.se/4123084/6-3/pic_51f57425e087c32ed16485f8.jpg" class="image">

Tillbaka!

Publicerad 2013-07-28 11:28:59 i Allmänt,

Ellinor tyckte vi skulle starta upp bloggen igen! Det tyckte jag va super!
Känns skönt att börja blogga igen.
Nu har jag iallafall varit på kusten sen i torsdags (4dagar) och åker hem idag, känns faktiskt rätt skönt då jag vill hem till mina älskade djur! Har snirklat och badat massor vart 20-22 grader i vattnet! Cosmos har bästa Ellah tagit hand om tusen tack! Han har dock vilat då han har haft tandvärk och hål i tanden.. Fast ellinor tog en promenad med Cosmos runt sandvarpet, så han har rört på si lite iallafall! Idag har jag väl tänkt å rida själv hoppas jag, men får se hur ont han har eller om han ens har det vi får se! Jag har saknat han så :(
I torsdags när vi åkte hit svängde vi in på torp & ikea och köpte lite grejor!
Uppdaterar senare efter jag vart i stallet!
Puss & kram skumbanan 🙊
/Lisa

I'm Back!

Publicerad 2013-07-28 11:04:23 i Allmänt,

Heeeej! nu är jag tillbaka på korsningsponnys!
Ja vet inte men ni kanske fattar att det är Ellinor som skriver ? x)
 Ja tyckte det var dags att börja uppdatera här igen eftersom bloggen är ''ganska'' omtyckt :)
Ja igår hoppade jag lite granna med lilla pärlan, runt 80/90 cm kändes ganska bra även fast det var sjuuukt varmt och typ sämsta underlaget haha.. var lite svårt å hänga med också eftersom hon trodde att vi hoppade typ 1.10 hahah.. Kapacitet har hon ju iaf!, Idag tänkte jag ta lite repetition på det vi gjorde igår dock ska jag försöka slå mitt rekord på 90cm! hihi är lite nervös men tror hon fixar det om hon känner sig redo.
Kan uppdatera senare om hur det gått och så !
 
/Ellinor :D

Om

Min profilbild

Två hopp och dressyr intresserade ryttare som satsar. Clarissa f.1999 korsningsponny Cosmos f.1999 korsningsponny

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela