korsningsPonnys.blogg.se

Hallå där ! Kul att du kikade in ! Dethär är en blogg som handlar om oss, Ellinor och Lisa, Cosmos och Clarissa.

Pigg ponny!

Publicerad 2013-04-30 10:21:12 i

Tänkte att jag skulle rida på fältet igår med cosmos, men det ändrade jag direkt! Jag skulle skritta upp för en backe då började han trava, jag bara jaja de kan han väl få om det är lättare haha. Sen så ökade han och öka tillslut fick han nåt spel och galoppera i full fart aww :') så jag bestämde att vi skulle köra lite intevaller istället. Vi galopperade lite innan på mindre sträckor,Skrittade i skogen osv. Efter det så galopperade jag kanske 1km på raken, gick jätte bra duktig ponny! Sen gick vi hemåt!
/lisa

Horse show!

Publicerad 2013-04-28 21:13:07 i

Kom hem från gbg typ för 2h sen. Åkte ner till cosmos efter jag visat mamma vad jag köpt,provade sakerna dom passade rätt bra är lite osäker med schabraket men ska låta mamma titta. Och huvan ska vi sy in lite, var bara tvungen att köpa den! Fast den var lite stor i örona men mamma ska fixa det. Köpte iallafall benskydd,schabrak,huva,2nummerlappar,longeringspö & en namn skylt! Jag longera cosmos lite han skötte sig fint! Sen släppte jag han så vi busa å så :') tränade lite "inkalningar" och så löshoppa jag han några skutt. Tränade lite puss och bara myste! Nu har jag nyss duschat och ska borta ner mig under täcket och se på ponny akuten tänkte jag! Om de fortfarande går? :3
/lisa

Hoppning

Publicerad 2013-04-26 22:27:17 i

Ja idag så hoppade jag i paddocken , tränade mycket svängar, arbete i trav osv :) hon kändes bra lite pigg och stark bara men det är ju för att hon tycker det är kul ! Hoppade upp till 80cm med bara 3 nitar ! Hoppade även över plank med hjärtan hängandes på bommen gick super bara en nit när vi höjde . Efter det så skrittade ja ut en sväng för hon tycker paddocken är sjukt tråkig haha x) imorgon blir det dressyr träning på ängen med sporrar antagligen :) blev ingen film eller bilder idag för ja ... Jag glömde helt enkelt men imorgon BLIR DET film det lovar jag ! /ellinor

Apr. 26, 2013

Publicerad 2013-04-26 20:30:43 i

Hoppa hemma i paddocken idag, gick jätte bra! Jag skritta ut en sväng i skogen först. Sen värmde jag upp på 3 markbommar i trav i båda varvena. Hoppade sedan fram på ett kryss några fåtal gånger, i båda galopp och trav. Hoppade sedan dom andra hindren och sen en liten bana, gick super! Sen tog jag ner honom och jobbade ett varv i galopp sen trav i båda varven. Han vart jätte fin! Sen skrittade av honom i skogen.
/lisa

Ny header !

Publicerad 2013-04-26 15:28:21 i Allmänt,

Så äntligen en riktigt fin ny header ! och den är gjort av Dona hennes blogg heter svartskimmel.devote.se ni borde verkligen kolla in den ! Ja som jag skrev i förra inlägget så vet ja inte riktigt vad jag och lillen hittar på, kanske hoppar eller kanske rider ut en sväng mot sjön och filmar och tar bilder det beror på :)
Ska väl dra mig åt stallet nu så uppdatering kommer ikväll ! :D 
/Ellinor

Stallet

Publicerad 2013-04-26 15:09:04 i

Strax åker jag till stallet med mamma, ska mocka, byta vatten och göra hö sen så får jag se vad jag och lillponnyn hittar på :) tänkte ju hoppa idag men vet inte hur det blir med den saken ;) kommer film iallafall :) och utklippna bilder . Ska lägga in den nya headern idag också !
Puuh !
/ellinor

Hoppning!

Publicerad 2013-04-26 14:23:37 i

Nu är det dax för hoppning hemma i paddocken! Ska träna lite bommar och lite "omhoppningsvängar" och göra nån liten bana! Uppdatering kommer efter stallet tjao!
/Lisa

Barbacka!

Publicerad 2013-04-25 21:12:01 i

Idag red jag ut en sväng barbacka! Va hur skönt som helst. Cosmos var så sjukt glad örona fram hela tiden, och han var sååååå grym! Vi doppade fötterna lite, travade & galopperade på strand kanten. Tog även några skutt över en gren. Hoppade det några gånger åt båda hållen,han var väldigt duktig och pigg! Sen galopperade jag och trava på vägarna lite. Jobbade honom väldigt mycket. Han slappnade av, han var väldigt fin och avslappnad!
Älskar dig så mycket ponnyn ♡
/Lisa

Kallt-skolan

Publicerad 2013-04-25 08:20:08 i

God morgon står just nu utanför skolan och fryser ! Usch, idag kommer hovslagaren så c får nya skor ! Idag kommer även sadelprovaren som jag ska rida för :) ska kolla om den nya hoppsadel Passar ! Ja uppdate kommer senare idag :)

Apr. 24, 2013

Publicerad 2013-04-24 20:39:05 i

Idag började jag med att fixa iordning stallet mockade,sopa, gjorde hö osv.
Sen tog jag cosmos direkt ifrån hagen spolade av hans leriga hovar. Sen tränade jag lite med "pallen" de tog många försök innan han fattade att den inte var farlig! Och att man inte behövde hoppa över den.Sen när han väl var på så stannade jag honom och så klapp och godis. Så fick han göra några gånger, tränade även att han skulle "pussas" när han stod där gick jätte bra!
Efter det gosade jag bara lite med honom och gick hem sen.
/Lisa

Blåååst!

Publicerad 2013-04-23 19:52:28 i

Ja idag red jag ut på ponnyn i blåsten! Han vart rätt seg sen igår lillen. Skritta genom skogen först, sen ut på en grusväg osv. Tränade mke på kort galopp,galoppfattningar osv. Vi fick till några riktigt fina galoppfattningar! Hoppade över lite diken och så hihi.
Han var väldigt gosig idag iaf! :'D slickades å pussades osv. Imorn får ponnyn vila så, för min del blir det bara att fixa stallet pussa lite på ponnyn, sen hem och chilla! :')
Vi hörs!
/Lisa

Stallet

Publicerad 2013-04-23 19:28:32 i

Sitter i sadelkammaren och bara chillar för ponnyn har tappat båda skorna fram D': det suger ju .. Var iaf och red ut idag och det gick ganska bra förutom ja .. Skorna då .
Imorgon blir det vila för lill ponnyn :/
Skulle ju även tagit ut en sadelprovare i torsdags men vet inte hur det blir nu ...
Uppdatering kommer ...

Bloggen funkar!

Publicerad 2013-04-23 15:11:40 i

Ja äntligen funkar bloggen igen pust..
Ja igår tränade jag ju för fredrik.
Gick jätte bra! Fredrik tycker det inte ens går att jämföra hur han är nu på uppvärmningen, än vad han var förut! Så sjukt glad för min och cosmos skull att det gått så bra för oss! Vi tränade bommar först och slutna och öppna osv. Efter det skulle vi galoppera över ett litet kryss några gånger. Efter det hoppa vi lite typ "imhoppningssvängar" med jokerhinder,vattenmatta,grindar osv. Sen gjorde fredrik en bana av dom 4 hindren, tillslut blev det 10 hinder. Gick så bra bara att cosmos svänger ut mot vänster haha! Men bara och träna och träna jag försöker få han i mitten men han vill verkligen inte. Det får vi träna på! Somsagt fredrik tycker vi blivit mycket bättre nu, mycket bättre! Och att vi är mer redo för högre klasser, för han hoppar 70-90 hur lätt som helst! Sa fredrik! Somsagt cosmos hoppade klockrent! Dock kan de ju bli lite knas hopp och lite nitar här å där! Men han blir bara bättre och bättre!
/lisa

Äntligen !

Publicerad 2013-04-23 14:15:08 i

Äntligen funkar bloggen igen! Ska försöka uppdatera som vanligt igen :'D ja fredrikträningen gick över förväntan ! han sa även " snygg ponny du har,lektionshästen börjar gå ur henne" blev skitglad ! Uppd. Kommer strax igeeen !
/ellinor

Uteritt!

Publicerad 2013-04-18 19:58:36 i

Idag red jag ut i blåsten. Cosmos tyckte de var konstigt utan clara,så han titta runt sig hela tiden, aw bubbis. Arbetade mycket i skritt halter,skänkelvikningar. Efter det samma i trav, träna mycket tempoväxlingar. Efter det tränade jag och länga galoppen och korta, sen bräste vi en hel del. Tränade mycket galoppfattningar också, jätte fina galoppfattningar får vi till ibland. Sedan red jag lite i skogen, efter det hem :)
/lisa

Bus!

Publicerad 2013-04-18 19:05:53 i

Idag eller nyss så var jag med ponnyn i regnet i paddocken och tränade lite övningar och trix, tänkte filma men min telefon bara ramla hela tiden eftersom det blåste :/ hon var iaf superduktig så hoppade upp och red lite barbacka och hoppade några skutt i halsring osv :) sen så tog jag in henne och spolade benen och benskydden och nu står hon och äter sitt hö . Imorgon blir det att åka in till ridskolan med ponnyn och träna :'D ska bli skoj ! Bilder på ponnyn kommer nog imorgon :) btw så är hon brunstig:')
/ellinor

Bästa Ponnyn!

Publicerad 2013-04-15 21:18:00 i Allmänt,

Kristin Olsson tog några stycken fina bilder på mig och Cosmos i söndags! så stolt över ponnyn. Även om han är liten Cponny klarar vi det tillsammans endå! för de va ju de vi gjorde. Vi kom runt banan felfri, och sen blev vi 5:a av 17 ekipage! och dessutom var det vår första lokala tävling, min fina kille! Klart större cponnysar har mycket mer fördelar än små Cponnys. Större,snabbare, störregalopp. Jag får ju försöka vinna på att min ponny är lätt att styra & svänga. Fast det skillde bara hundra delar mellan oss 2,3,4,&5:a mellan mig och 1:an skillde det drygt 1 sekund! så jag är jätte nöjd!
Ponnyn vill inte hoppa i mitten hihi..
/Lisa
 

Cp blogg

Publicerad 2013-04-15 18:54:25 i

Ja rubriken lyder, bloggen är helt cp !
Kom inte in på typ 2 veckor men nu ska vi försöka uppdatera så bra det bara går !
/ellinor

Hopptävling!

Publicerad 2013-04-14 08:09:19 i

Nu ska nämligen jag och cosmos tävla!
Vi är taggade till 100%! Nu kör vi!
/lisa

Piggelin?

Publicerad 2013-04-10 22:08:39 i

Ja rubriken säger det mesta. Idag ar ponnyn crazyyy.. Gunilla kom ju som sagt idag och rakade cosmos & clara. Vilket gick super, cosmos stog typ och sov aw. Efter dom var klara tog jag mig en liten tur med Ellinor. Vi red på vägarna. Jag började med att trava igång honom, kände direkt att han var studsig och bara ville sticka iväg. Tog sedan och galopperade lite och han for iväg, jag fick ta ut fötterna typ 5-10cm från hans mage om jag nuddade han fick han damp haha!
Han bockade en hel del! Småstegrade tvärvände å hade sig. Cosmos ser ju även "spöken" överallt. Så idag hade jag en väldigt pigg och känslig häst!
/lisa

Raka

Publicerad 2013-04-10 07:23:17 i

Godmorgooon ! Idag ska ponnyn rakas och som ni vet har hon bara varit "halvrakad" förut så idag blir det helrakning !
Igår fick hon ju skor fram och hon fock mycket bättre fäste i marken !
Ja bild kommer sen på henne !:)

Nervös?

Publicerad 2013-04-09 08:06:58 i

Ja nervös är bara förnamnet! Gud jag är jätte nervös inför tävlingen.. Det är vår första lokala tävling.. Och det är 175starter! Jag brukar aldrig bli nervös förän på morgonen.. Eller när jag rider fram .. Men denna tävlingen är ju mera "tävling" usch.. Fast tävlingen är ju inte förrens söndagen! Och jag är nöjd bara jag kommer igenom utan en massa stopp! Nu dka jag försöka Lungna mig lite.

Fredrik träningen

Publicerad 2013-04-08 22:27:25 i

Idag, eller ja nyss så har jag tränat för fredrik och det gick . Alltså SÅ BRA ! Aldrig varit så nöjd förut, hon hoppade "buskar", grindar och vattenmatta ! Lastade sig själv och var verkligen en på miljonen idag ! Så stolt över henne .
Imorgon kommer hovis och då får hon skor bak, iallafall så värmde vi upp på vilt och galopperade och travade i nedsittning och tränade ställa och böja öka och minska osv , och för er som inte vet så är clara väldigt pigg och kan bli het men idag så skötte hon sig super , fredrik tyckte jag hade bra sits och att jag har bra bjudning så det var ju bra ! Imorgon blir det bara en liten ute tur antingen bara skritta barbacka eller bara gå med henne
/Ellinor

https://cdn1.cdnme.se/4123084/6-3/pic_516327f9e087c32407f0e41a.jpg" class="image">

Fredrik träningen

Publicerad 2013-04-08 22:26:35 i

Idag, eller ja nyss så har jag tränat för fredrik och det gick . Alltså SÅ BRA ! Aldrig varit så nöjd förut, hon hoppade "buskar", grindar och vattenmatta ! Lastade sig själv och var verkligen en på miljonen idag ! Så stolt över henne .
Imorgon kommer hovis och då får hon skor bak, iallafall så värmde vi upp på vilt och galopperade och travade i nedsittning och tränade ställa och böja öka och minska osv , och för er som inte vet så är clara väldigt pigg och kan bli het men idag så skötte hon sig super , fredrik tyckte jag hade bra sits och att jag har bra bjudning så det var ju bra ! Imorgon blir det bara en liten ute tur antingen bara skritta barbacka eller bara gå med henne
/Ellinor

Uteritt!

Publicerad 2013-04-07 20:30:37 i

Idag red jag och ellinor ut i tepgrimma med pollarna! Vi skrittade en ganska lång bit innan vi travade och galopperade. Vart så skönt. Vi red till ett fält och en super bra väg vi galopperade på! Sen hoppade vi över diken. Cosmos var lite fjantig.. Han ville inte hoppa över först och han har hoppat diken massa gånger! Han bjöd lxm sen helt plötsligt var han i gräset och käka usch han blir så stark haha! Så hållde han på å böka osv.. Så jag ramlade av 2 gånger eller ramla å ramla men haha, gled kanske.
Jag åkte ber för halsen när han drog ner huvudet utan att jag vart berädd haha så jag låg på backen å garvade som bara den haha.. Lite rörigt inlägg men jaja! /lisa

Lite dålig uppdatering osv ..

Publicerad 2013-04-07 11:44:57 i

Sorry för dålig uppdatering vi ska skärpa oss !
Iaf igår så var jag och Lisa på hööks och shoppa lite var även på Färjestad och i Grums och lånade med tre sadlar bland annat en tekna sadel (in love) dock tror vi att två av dem inte passade .. Men vi har en svart hoppsadel som vi tror kan passa . Idag så ska jag rida ut med Lisa och cosse vi ska väl ta det ganska lugnt eftersom vi båda hopptränar imorgon , är fett nervös men också taggad ! Får se hur det går uppdatering kommer lite senare under dagen !:D

Fotodag osv.

Publicerad 2013-04-04 22:59:53 i

Turen idag gick jättebra, det var typ 15+ i solen så det var skitvarmt ! Vi red ute på ett fält dock var det mycket is osv så vi red inte där så mycket istället så hoppade vi över ett rör på vägen och typ hoppade diken det var jättekul !
Sen avslutade vi dagen med en liten bustur i hagen i halsring med även lite bilder !
/Ellinor

Lugn tur

Publicerad 2013-04-04 11:04:08 i

Godmorgon idag tar jag en lugn uteritt med Lisa i det (förhoppningsvis) fina vädret ! Imorgon ska jag rida ut igen för att på lördag ska hon gå pass i paddocken så hon behöver lite mer uteritter för att hon ska tycka det är kul, och på måndag så blir det hoppträning för Fredrik ! Ska bli spännande !
/Ellinor

5månader!

Publicerad 2013-04-04 10:31:00 i

Idag har jag ägt min fina ponny i hela 5månader! Tiden går så fort, och vi har utvecklas massor tillsammans. Älskade älskade ponnyn!

/lisa

Dressyrträning!

Publicerad 2013-04-03 21:11:46 i

Dressyrträningen gick jätte bra!
Framridningen gick också bra. Jag började med och skritta på långa tyglar, och tränade att stanna med sitsen osv, fat fick ta lite i tyglarna ibland. Sen började jag jobba han mycket i skritt.
Travade en hel del också. Efter de tog jag nån galopp i varje håll. Sen träna jag ju för nina, mycket på skänkel vikningar! Gick jätte bra blev väldigt nöjd med dom, gjorde både i skritt och trav. Jobbade mycket på lugn galopp också. Somsagt det gick väldigt bra idag och är jätte nöjd med ponnyn idag!
/Lisa

Mysigt väder !

Publicerad 2013-04-03 19:06:03 i

Ja rubriken talar ! Idag var det riktigt mysigt väder ute så jag red faktiskt med stickad tröja idag (!) :) red inte så långt bara runt sjön , kände lite på henne sen igår osv .. Hon kändes jätte bra tränade på halter och igångsättningar . På måndag hopptränar jag för Fredrik hasselberg ska bli jätte kul fast ja väldigt nervöst haha ! Ja det blev ju tyvärr inga bilder idag :/ fick bara motljus hela tiden :/

/Ellinor

Uteritt kanske ?

Publicerad 2013-04-03 11:20:37 i

Godmorgon, nyss vaknat med Lisa och sen tror jag att jag ska rida ut en sväng medans Lisa tränar :)
Kan ta lite bilder sen och lägga upp så det inte bara blir tråkiga inlägg med inga bilder alls ;)

God Morgon!

Publicerad 2013-04-03 11:12:33 i

God morgon allihopa!
Nyss vaknat brevid ellinor hihi, nu ligger vi och grejar lite. Somsagt idag är det dressyrträning för mig som gäller!
Uppdaterar efter jag ridit! Tyvärr ingen som fotar..

Hoppelihopp :)

Publicerad 2013-04-01 21:15:00 i

Banhoppningen gick så bra!
Först började vi med att ha teori, fredrik berätta hur det går till å vad man ska tänka på osv på tävlingsplatsen.
Sen gick vi igenom banan. Sen tittade jag lite på andra, efter de gjorde jag iordning Cosmos. Värmde upp och hoppade fram. Jag bestämde mig och hoppa 80cm gick så bra! Jag tappade stigbyglarna också haha, men sånt händer så jag hoppade utan. Sen hoppade jag ett extra i fas 2 haha, men det gick så bra! Fredrik sa att vi matchar
varandra så bra också! :'D Detta var ju dock bara träning, så jag är jätte nöjd! :')
/lisa

Kaninbur

Publicerad 2013-04-01 20:25:15 i

Hej ! Var i stallet runt 9 och grejade och sen tog jag en morgontur på 1 timma ungefär :)
Nu så har vi käkat påskmat och grejat med kaninburen från klockan 5 till nu haha !
Jaja imorgon får lille gubben flytta ut äntligen !
/Ellinor

Morgontrött & morgontur

Publicerad 2013-04-01 09:00:55 i

Godmorgon alla morgon pigga haha ..
Nu drar jag till stallet och tar en morgon tur med mamma medans Lisa är i stan och hopptränar. Mockar och grejar och så först sen så rider jag ut en stund :)
Bilder kanske kommer ;)

/Ellinor

Banhoppning!

Publicerad 2013-04-01 08:49:59 i

God morgon allihopa!
Nu blir det och gå och fixa resten i stallet, sen lasta ponnyn och åka in till ridhuset. Först har vi lite teori med fredrik, han pratar om hur de går till på tävlingar vad man ska tänka på osv. Efter det är det dax för hoppningen! Vi rider fram så som man gör på tävlingar, så går vi efter nån lista tror jag. Jag vet inte vad jag ska hoppa (höjd) än, tror fredrik bestämmer :') hejdå så länge!
/Lisa

Om

Min profilbild

Två hopp och dressyr intresserade ryttare som satsar. Clarissa f.1999 korsningsponny Cosmos f.1999 korsningsponny

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela