korsningsPonnys.blogg.se

Hallå där ! Kul att du kikade in ! Dethär är en blogg som handlar om oss, Ellinor och Lisa, Cosmos och Clarissa.

Kryckor..

Publicerad 2013-05-21 21:36:30 i Ellinors Inlägg,

Ja i måndags var jag hos läkaren och kollade mitt knä.. Ja Det resulterade i kryckor i en vecka :( måste ha nåt j-vla knästöd tills augusti .. Blir inte så bra uppdatering den här veckan för min del tyvärr .. Ska uppdatera så gott jag kan !
/ellinor

Sjuk..

Publicerad 2013-05-20 16:17:47 i

Trots min hosta och förskylning drar jag iväg på hoppträning, får se hur det går! Men ska göra så mycket jag orkar, jag får endå betala i vilket fall. Om jag blir sämre åker vi bara hem igen. Får se om jag är bättre imorn och orkar dra mig till skolan eller inte. Nu får jag dra t ponnyn å fixa, hoppad på studs på träningen :'D ber mamma filma!
/Lisa

Sjuk= ingen träning

Publicerad 2013-05-20 10:46:45 i Ellinors Inlägg,

God morgon eller ska man säga middag kanske ?:)
Ja just nu kollar jag lite på tv eftersom det inte blev någon skola idag .. Mitt ben värker så sjukt mycket sen lillen bockade av mig :( kan alltså inte träna idag vilket är SJUKT TRÅKIGT .... Var så taggad på att hoppträna idag juu.
Ja nya tag om några veckor !
Idag får nog ponnyn vila tror jag får se haha, kanske longerar henne eller rider ut barbacka eller nåt :)
/ellinor

Bada!

Publicerad 2013-05-19 20:20:18 i

Blev ingen långritt idag tyvärr. De var så varmt och skulle nog blivit jobbigt för hästarna å rida 14km haha.. Så vi gick ner och badade istället. Cosmos tyckte de var kul och bada idag. Glopperade i vattnet flera gånger han busa lite här å där. Simmade även nåt litet steg idag också hihi! Gick även i vattnet, lite över knäna. Så kallt är det faktiskt inte! Jag och ellinor hade även med oss fika och dricka, så hästarna fick beta så satt vi och myste på en filt. Snart är sommarn här gud så härligt!
Lite kort och rörigt inlägg men a.
/lisa

Långritt

Publicerad 2013-05-19 11:28:12 i

God morgon ! Idag ska jag och lisa ut på långritt med c&c :) ska rida 14km haha. Iallafall så ska mobilen få följa med så bilder blire säkert !
Kommer antagligen bilder på vägen också efter som vi ska rida förbi fjordhingstar fniss fniss !
Hihi uppdatering kommer om en stund.
/ellinor

Hoppning

Publicerad 2013-05-18 23:58:39 i

Ja hoppningen idag gick super bra ! Hoppade oxer på 90 och så dock var det sjukt varmt för lillen.. Men hon tyckte iaf det var kul haha ! Efter typ 3 skutt tog jag av henne sadeln och hon var DYNGSVETT haha jag skojar inte det rann om henne :') så hoppade oxer på 90 barbacka och hoppade små hinder osv :) tränade henne även på volten att gå på tygel och trampa under sig gick faktiskt över förväntan !efter vi hopptränat så fick jag spola av hela lillen :') nu står hon nog och sover eller nåt haha och jag har typ världens tråkigaste lördag .. Kollade nyss på dreamer för 13 gången haha !
/ellinor

Varm dag!

Publicerad 2013-05-18 22:28:45 i Allmänt,

Ja rubriken säger det mesta! idag var det hela 25 grader ute! Jag följde med pappa och kollade när mina vänner och efter det min bror spelade fotboll! tyvärr förlorade ju båda lagen :/ Men duktiga va dom! Sedan åkte jag hem och hoppade i ridkläderna tog cykeln och cyklade till stallet. Ellinor vart jätte snäll och hade mockat och bytt Cosmos vatten åt mig, så tack finaste!  Vi fixade en slags bana. och hoppade lite ''Titt hinder'' tunnor,hjärtan,jokerhinder,grindar osv. Cosmos vart duktig! Eftersom de va sjukt varmt hoppade jag 3 gr ungefär,sen så bestämde vi oss för att ta av sadeln. Hoppa barbacka något jag älskar, fast inte för högt! Cosmos blir så glad när man hoppar barbacka, lite för glad och så skjuter han upp ryggen och bockar så an knappt sitta kvar haha! Brukar flyga av som en fluga. Fast idag var han så duktig hoppade allt utan att bocka. Vi hoppade faktiskt oxer på 80 ( ni tycker säkert de inte är något att vara ''happy'' för, men för mig och Cosmos är det tur att vi ens kommer över utan att jag flyger av efter! När jag hoppar barbacka är jag lite ''Hopprädd'' när vi kommer över 70-80. Så jag var glad att vi kom över det dessutom oxer! :D Han är ju bara glad! och jag har lärt mig och sitta kvar lite bättre iallafall!  Sen skritta jag ut en sväng med Ellah och Clara. Spolade av cosmos efter Och trickträna han i hagen. gick så sjukt bra, han rullade sig han fick massa godis och beröm. Han låg faktiskt kvar i typ 1-2 minuter ungefär! sen klappade jag han på ögat och i huvet, gissa vad han gör? Lägger sig mot marken och låter mig  klia honom! Usch vad jag älskar ponnyn! jag litar på honom och han på mig. Jag är så stolt att vi fått ett sånt här starkt band jag och Cosmos.  Han la sig ner 3 gånger ( ej på kommando direkt) och han låt mig komma fram varenda gång! Det är ett av mina mål med Cosmos, att lära han ligg på kommando. (såklart mer trix) 
Ponnyn slutar aldrig att förvåna mig. Tillsammans klarar vi allt.
Bjuder på ett par bilder från förra sommarn, och några från i torsdags (rosa)
/Lisa

Många inlägg .

Publicerad 2013-05-18 13:00:01 i Ellinors Inlägg,

Ja det blir ganska många inlägg men bloggen behöver lite uppdatering !
Idag som sagt så ska jag hoppa jag hade tänkt mig lite läskiga hinder idag :) tänkte hoppa tunna, grindar, hjärtan osv :) ska se om det går att filma om jag hittar någon bra stans att ställa mobilen.
/ellinor

Varmt !

Publicerad 2013-05-18 10:07:59 i

Ja idag är det verkligen varmt igen ! Jag ska hoppa idag men det blir inte förrens typ 7/8 eftersom det är så varmt ! .. Iaf sjukt skönt idag alltså, ska sätta på mig kortbyxor och linne och bara chilla i solen ett tag innan jag åker till stallet och mockar och rider osv :)
Mitt ben är väl sådär idag , har fortfarande ganska ont men det är mycket bättre idag än vad det var igår. LOVE VOLTAREN <3 haha nej men det blev bättre med voltaren :') ska försöka hoppa lite med båda kaninerna idag tror jag ska löshoppa zorrow och hoppa fengur i sele eftersom hon inte är van med att vara i sele än så måste hon vänja sig mer .
Ja snart är ju även sommarlovet här, känns sjukt gött och det bästa är ju faktiskt att clara är min denna sommarn.
Kan även meddela att jag haft henne i 2 månader och 4 dagar idag ! Sjukt vad tiden går fort !
/ellinor

https://cdn2.cdnme.se/4123084/6-3/pic_519734c6ddf2b3354170e414.jpg" class="image">

God Morgon!

Publicerad 2013-05-18 09:48:13 i Ellinors Inlägg,

Har tyvärr inte sovit någon höjdare inatt.. Har så sjukt ont i halsen och hostar som ja vet inte vad haha. Hade tänkt och hoppa idag, fast får se hur de blir med den saken. De kommer bli varmt idag också, så kanske lite tråkigt och soringa runt runt i paddocken, När de är varmt. Sen mår min hals inget vidare så får helt enkelt se vad jag hittar på!
Lite rörigt inlägg nu på morgon kvisten ;)
/Lisa

Sommar!

Publicerad 2013-05-18 00:57:30 i

Idag när jag skulle gå till skolan kände jag verkligen typ " första riktiga sommardagen" så sjukt skönt var det ute idag! Jag och ellinor gick ner å badade med hästarna idag! Red i kortbyxer och T-shirt, så härligt! Cosmos var pigg och glad. Bockade lite här och där. Galoppera i vattnet å hade sjukt kul! Sedan låt jag cosmos beta lite löst utanför stallet, det var jätte kul för han och springa in i den "stora sommarhagen" och bara springa iväg å busa med mig när jag skulle ta honom haha. Lillbubben, gosade och "lekte" lite på hans rygg. Satt bak å fram, låg raklång osv åkte också ner för rumpan på honom( aldrig vågat provat) Efter det slängde jag ihop lite hö och sopade, sen gick jag å ellinor hem till mig en stund. Jag tränade kaninerna lite, eller ja iallafall Doris. Hoppade med skrutten! Hoppade nog iallafall 50-60! Hon är så duktig, och hon är mer positiv nu, förut har de vart typ attackera min fot och "vägra" hoppa. Så det är jätte kul att hon gillar det nu äntligen! Hoppade några skutt med dumle också, ska träna han mer imorn. Men han fick mest springa runt och leka "fri" på gräsmattan :')
Nu ligger jag i sängen, nyss spelat bowling på wii med familjen men orkade inte va med mera!
/Lisa

https://cdn1.cdnme.se/4123084/6-3/pic_5196b48addf2b3359852c486.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4123084/6-3/pic_5196b48f9606ee592547ae25.jpg" class="image">

Ont..

Publicerad 2013-05-17 21:23:03 i Ellinors Inlägg,

Ja rubriken stämmer verkligen .. Gick ganska bra idag red barbacka eftersom det var så sjukt varmt ! Istället för övergångar och sånt så gick vi ner och badade . Gick bra sedan när vi gick hem så tig vi av dom tränsen utanför stallet medans dom betade och så lägger jag mig bak och fram, alltså mitt huvud på claras rumpa .. Det gick bra typ 10 min och sen så backade lisa henne och så börjar hon bocka typ 5 gånger .. Så jag sitter kvar 4 gånger och sedan känner jag att jag inte har ens en chans att sitta kvar så jag kastar mig av och landar på mitt ben .. Så nu ligger jag med stödbandage och kollar let's dance .. Ja vi får se hur det ser ut imorgon eftersom jag ska hoppa ...
/ellinor

Sommar !

Publicerad 2013-05-17 17:17:02 i

Hihi blev visst inlägg nu med ! Mamma var gullig och sprang in med mig på intersport och köpte ny bikini eftersom min andra är alldeles förliten :)
Känns verkligen som att det äe sommar ute nu , här i åmål är det 22 grader ! Svettas sjukt mycket haha x)
/ellinor

Bloggen är tillbaka !

Publicerad 2013-05-17 13:28:32 i

Ja nu börjar jag uppdatera bloggen efter en lång "vila". Det har varit väldigt mycket i skolan och med ponnyn osv .. Men nu ska jag verkligen skärpa mig !
Ja iallafall så i onsdags så tränade jag för en dressyr tränare vid namn Nina, det gick super bra, vi tränade mycket på övergångar och min handställning för jag vill gärna hålla händerna som en handväska .. Det gick iallafall super ! Sedan lastade vi på henne och åkte hem. När vi kom hem rafsade jag ihop hö lite snabbt och borstade av henne och packade ur grejerna. Som ni inte vet så fick jag hem en sadel i fredags tror jag det var ? Iallafall en jensen gomera super skön osv . Clara trivs jätte bra i den och jag med så antaglien blir det min nya sadel och senare får det bli en dressyr sadel! Idag står det uteritt på schemat , eftersom jag inte vart i skolan pågrund av min mage och huvudvärk så jag nästan svimmar så blir det en lugn tur :) ska träna massor av övergångar och tempoväxlingar och sådant. Förlåt för ett långt och ganska rörigt inlägg update kommer ikväll någon gång !
/ellinor

1maj!

Publicerad 2013-05-01 21:01:02 i

Har haft en helt underbar första maj!
Red ner till sjön med mamma,carina &ellinor. Vi hade med fika å godis osv. Vi badade med hästarna sprang i vattnet och hade de super mysigt! Sen när jag å ellah skulle fika så stog cosmos å clara brevid varandra. Cosmos lukta eller klia clara på halsen.. Pang sa det och clara smällde till lillen :( hon kan allt vara lite "bitchig" hon med! Det gick som tur bra, jag hoppade upp och så ställde jag honom i vattnet så han fick kyla benet lite. Han fick ett skrapsår så de blödde lite. Somsagt gick de bra!
Jag fixade iordning såret hemma tvättade det, och sätte på flytande plåster. Sen fick dom gå ut å käka lite!
Så nu har jag nyss varit nere och tagit in dom och gett dom kvällsmat! Så nu säger jag God Natt!
Sry för rörigt inlägg!
/lisa

Om

Min profilbild

Två hopp och dressyr intresserade ryttare som satsar. Clarissa f.1999 korsningsponny Cosmos f.1999 korsningsponny

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela