korsningsPonnys.blogg.se

Hallå där ! Kul att du kikade in ! Dethär är en blogg som handlar om oss, Ellinor och Lisa, Cosmos och Clarissa.

Kvälls fodrat

Publicerad 2013-03-31 20:47:00 i Allmänt,

Hej, nu har jag nyss kollat ponnyakuten på datorn för jag kunde ju inte se det när jag åkte och kvällsfodrade ponnysarna .. 
När jag kom dit gjorde jag iallafall iordning lite, sopade, drog ur strömmen osv sen tog jag in dom och gav dom mat och gosade lite med bebisen sen så åkte jag hem.
Så ja, nu sitter jag här och har fett tråkigt haha, hämtade till och med hem min ''Nya'' kaninbur idag så min lilla svarta kan flytta ut snart , puh ! 
 
Ja blogg.se har krånglat sjukt mycket så har inte kunnat ladda upp några bilder från mobilen.. Men om det inte funkar imorgon så får jag lägga in dom i datorn och lägga upp :)
Ja nu är bloggen iaf uppdaterad tjaoo !
/ Ellinor
 

Glaad pååsk!

Publicerad 2013-03-31 17:42:00 i

Haha kanske lite sen och säga det men Glad Påsk iaf!
Nu drar jag mig till farmor för att käka lite påskmat sorry för rörigt inlägg :p

/Lisa

Stallet!

Publicerad 2013-03-31 13:24:00 i

Nu blir det stallet! Hämta hö och mocka & fixa lite tills banhoppningen imorn bara. Bilderna kommer senare, det har krånglat en hel del :/

/Lisa

Sommartid ?

Publicerad 2013-03-31 12:13:00 i Allmänt,

Nyss vaknat brevid Lisa haha!
Nu så ligger vi typ och kollar på Tv och ligger vid datorn, mamma hade gett hästarna frulle så vi fick sovmorgon, gud vad gött !
Jag har två frågor . Vad tycker ni om bloggen ?
Och Har det ändrat till sommartid haha ?
(Ja, jag är efterbliven) (a
Aja sen ska vi iallafall åka ut och mocka och greja lite idag får ponnyn vila, förresten så red vi barbacka igår och fotade lite bilder kommer någon dag ;)
Ni får en lite halvgammal bild bara för att liksom ;)
/Ellinor

Stallet

Publicerad 2013-03-30 21:20:00 i

Hellu! Nu ligger jag och Lisa i sängen och chillar lite för vi är utslitna efter dagen osv haha ! Red bara lite runt sandvarpet i dag och skrittade och galopperade lite bara aja bilder kommer någon dag haha !

/Ellinor

Presentation Lisa!

Publicerad 2013-03-30 10:56:00 i

Tjena jag tänkte skriva lite kort om mig själv, eftersom vi inte hann de igår och att internet krångla osv.

Iallafall jag heter Lisa Magnusson och är 13 år. Jag bor med min familj här i tösse som det heter. Som består av Mamma (åsa) och min Pappa (thomas)
Och så har jag 2 bröder som heter tommie och fredrik, och en storasyster som heter hanna, fast hon bor inte hemma. Mina kaniner Dumle & Doris.
Mina 3 hundar Hugo,Alice & Bonnie.
Mina 3 katter Jojo,Vip & Tjejen.
Sen min häst förstås Cosmos! :')
Jag är en sprallig tjej som älskar att prata.
Jag är ingen "pluggtjej" och gillar skolan osv, nejnej jag hatar skolan (a
Min fritid går ju mest till stallet, jag umgås inte med kompisar så ofta, jo bara i skolan, Men är ju förstås med ellinor mycket eftersom vi rider tsm osv.
Om man har häst får man stå ut med att den tar all tid.
Jag älskar Justin Bieber.
Jag älskar att gå i mjukis, men använder jeans också förstås.
Min favorit mat är nog Tacos.

/Lisa

 

Presentation Ellinor !

Publicerad 2013-03-30 10:40:00 i Allmänt,

Hallå där ! 
Jag är en glad tjej på 12, snart 13 år som brinner för hästar. Förutom hästar så gillar jag att vara med kompisar och bara hänga. I min familj är det min mamma Carina, min syster Elin ochmina bröder Robin och Erik.
Förutom min familj så har jag ju såklart djur också ! Mina katter Nisse,Svea,Tarzan (Lillefot) och Doris,Mina kaniner Zorrow och Fengur och min ponny Clarissa :)
Jag har nästan alltid haft intresse för djur enda sen jag gick på djurpark och red på ridskola osv. För utan djur så finns det ju inget annat kul, eller hur ? Ja mitt i smeten tänkte jag berätta lite annat också.
Min favorit mat är Tacos men pizza ligger på top 2, jag gillar musik också det är ju också ett av mina ''intressen'''.
Jag vet inte riktigt vad ni vill veta men ja har ni några frågor så är det bara att fråga på ! :)
 
/Ellinor

God Morgon !

Publicerad 2013-03-30 10:14:00 i Allmänt,

Godmorgon alla ! Strax kommer ett inlägg om oss, där vi presenterar oss själva och berättar lite om saker vi gillar att göra och vad vi tycker om.
Sen när vi vaknat lite mer och ska till stallet så tänkte vi, eller iallafall jag skritta ut en sväng barbacka för hon blev så trött igår efter hopppasset så känner inte för att kräva något av henne idag ..
Tänkte fota lite runt stallet,i stallet osv idag är ni intresserade av att se lite bilder där Clarissa och Cosmos står ?
Tänkte isåfall fota lite och någon gång kanske göra ett videoinlägg om någon är intresserad :)
 
Men snart kommer båda presentationerna upp ! 
/Ellinor

Välkommen !

Publicerad 2013-03-29 21:41:00 i Allmänt,

Hej och välkommen till ''Korsningsponnys.blogg.se'' !
Hoppas ni kommer tycka denna blogg är både spännande och rolig, inläggen kommer handla om cosmos och clarissa, ja korsningsponnysarna.
En liten presentation om båda ponnyerna :
 
Cosmos.
Valack f.1999 korsningsponny.
e.okänd u.okänd
Cosmos är en underbar liten ponny på 132cm i mkh.Cosmos älskar att hoppa,men såklart duktig på dressyr också,fast vår inriktning är nog mest hoppning. Vi tränar regelbundet för tränare 1gång i veckan.
Innan jag ägde cosmos (5månader) var han ridskoleponny i 2 år,men trivdes inte alls som det. På ridskolan stog han i spilta. Han kunde både sparkas å bitas för att han verkligen inte trivdes,jag skötte Cosmos på ridskolan i ungefär 1,5 och dom åren var nog dom tuffaste åren för både mig och Cosmos. Jag kämpade så mycket, och så länge med denhär ponnyn. Tillslut fick jag min dröm ponny, och jag är så glad att jag '''aldrig'''
gav upp jag var så nära så många gånger. Tyvärr vet jag inte så mycket om cosmos bakgrund.. Det jag vet är att han vart '''skogsmulle''' aldrig tävlat förutom med mig, vi har inte tävlat lokalt ännu bara klubbhoppningar,Men 15 april gäller det! Då kör vi vår första lokala tävling! Cosmos är ganska svårriden eller iallafall var han det,fast nu har han äntligen börjat att slappna av. I hoppningen kan han bli lite stark, men det jobbar vi på såklart!
Cosmos hoppar det man styr han på, han är ingen '''stannare''' som tur är. Han älskar att rida i skogen,galoppera ute,rida på fält,bada,hoppa,men ett pass på banan kan också vara kul! Cosmos kan tricken puss,buga,hov,skaka huvudet. Hov och skaka huvudet kan han uppifrån.Jag och cosmos har hoppat hinder på 1m än sålänge!
 
 
 
 
 
 
Clarissa 
Sto f.1999 korsningsponny
e.okänd u.okänd
Clarissa eller Clara som hon kallas är en riktig liten ponny.Clara mäter upp till 124cm i mkh. Clara är en het ponny som älskar att hoppa men när man väl är med så testar hon en väldigt mycket! Clara har löshoppat upp till 1 m änsålänge men har kapacitet för mer. Min ponny som jag nu kan kalla henne har stått här hos mig i 1 vecka idag. Med mig har hon hoppat 90cm men nu till allt annat ;) 
Dressyr kan hon med hon har just inga muskler i varken nacke eller rumpa så hon stretar imot väldigt men när hon väl gör det hon ska är hon jätteduktig ! Galoppen i både hoppning och dressyr håller vi på att öva för hon är lite mer av en ''racer'' så när man travar och fattar galopp så bara drar hon iväg och man har ingen kontroll..
Så om jag tar i henne så saktar hon bara av och blir sur men den ska övas upp så att hon kan gå i den fart jag vill. Clara har varit ridskoleponny i 4 år så ganska utsliten är hon, men det kan repareras och börjas om på nytt!
Clara är en typisk tjurponny när man spänner sadelgjord, när man sadlar, går med henne och när man tricktränar. Får hon inte som hon vill så är allt pest och pina. Men trixen hov,skaka huvudet både från marken och på ryggen kan hon och en påbörjad bugning. Clara gillar att testa på nya saker som te.x hoppa skogshinder,galoppera i vatten, galoppera på fält osv.. Så mycket jag har kämpat för den här ponnyn har jag aldrig gjort för någon annan, så många gånger jag har varit nära på att lägga ner min dröm och bara strunta i allt.Hade jag gjort det hade jag mist ponnyn som är mitt liv. Så glad för att jag aldrig gav upp och kämpade enda in i slutet !
 
/Lisa & Ellinor

Om

Min profilbild

Två hopp och dressyr intresserade ryttare som satsar. Clarissa f.1999 korsningsponny Cosmos f.1999 korsningsponny

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela