korsningsPonnys.blogg.se

Hallå där ! Kul att du kikade in ! Dethär är en blogg som handlar om oss, Ellinor och Lisa, Cosmos och Clarissa.

Gullääää

Publicerad 2013-06-19 23:23:55 i Allmänt,

Cosmos vart pigg och glad idag! Lite fjant,blev rädd och såg spöken här å där! Galopperade på grusvägar och sen på ett fält med långa tyglar och låt han bara springa. Min kusin fick även rida lite haha, oj vad jag skrattade! Han klarade de faktiskt ganska bra, han försökte rida lätt men de var lite svårt haha! Efter han ridit lite hoppade jag upp igen och galopperade uppför en backe och på grusvägarna igen, sen travade jag av honom och skrittade hem genom Tösse. Gick även upp till mig och skulle hämta en festis, så Cosmos fick beta lite på gräsmattan, sen kom han direkt jag ropade :')
/lisa

Var ett tag sedan!

Publicerad 2013-06-19 13:43:00 i Allmänt,

Känns som om det var ett tag sedan jag bloggade! Har inte haft så mycket och skriva om.
Ja iallafall nu i måndags hoppade jag för fredrik, gick jätte bra tyckte jag. Han vart dock väldigt stark när vi skulle hoppa studs Fredrik bara ''Ni rider som om ni skulle hoppa 150'' hahah, men gick bättre tillslut! han var iallafall väldigt fin på dom andra hindrena! banan var han jätte fin, inte stark,lydig,lite seg bara, det är verkligen jobbigt och träna när det är varmt ute! Nu längtar jag till jag får mig en ny hoppsadel som jag kan rida och sitta ''Riktigt'' i. Vi hoppade kanske runt 80-85.
 
Idag hade vi tänkt rida på långtur men det blev inget med det,så jag rider ut själv istället får se om de kommer lite bilder! filmen från hoppträningen ska jag försöka fixa ikväll! Datorn var ej på min sida igår ;)
Just nu känns det som det står stilla i mitt huvud jag vet inte riktigt vad jag vill längre, allt är så jobbigt just nu. Väldigt svårt och förklara!
 
Bjuder på lite  bilder från träningen på min prins..<3 Mer kommer när jag fått dom andra!
/Lisa
 

Dåligt med inlägg.

Publicerad 2013-06-16 17:42:35 i Allmänt,

Ja nu ett tag har jag varit dålig på att få upp inlägg men tiden räcker inte riktigt till och sedan känns det inte så värt att lägga upp en text på 10 rader och så är det ingen som ens läser det- Yeah you get it.
Ja iallfall imorgon är det Fredrik träning, dock vet jag inte hur det blir ännu eftersom hovslagaren inte vart här än och claras hovar växer utanför skon... Annars blir det långritt med gofika ;)
Igår så åkte jag och Lisa till stallet och red och så tog vi med oss kaninerna och åkte ut till min pappa och sov där själva- sjukt mysigt ! Kaninerna trivdes bra ihop och så dock är ju inte min hane kastrerad men de var brevid varande i olika burar :) Idag tog jag en barbacka tur runt sandvarpet med regnbyxor haha.. Sjukt lerig ponny osv..
Ja snart ska jag få mina pengar mamma lånat och då ska jag ju köpa min efterlängtade Nikon D3100 systemkamera! Har hört och sett massa bra om denna kameran och hoppas detta stämmer. Tycker det är värt att lägga pengarna på den eftersom jag vill ha en systemkamera att ta fina bilder med- fota andra eller fota på tävling.
Sen har jag ju såklart erfarenhet sen tidigare dock inte mycket men sätt en kamera i min hand och jag kan fota dig liksom. Ja, längtar iaf sjukt mycket. Kommer även komma film på ''min gård''  ute hos pappa till veckan kanske typ imorn eller tisdag :)
Ja sak även lägga in tidsinställda imorgon tror jag .
Hörs !
/Ellinor

Rolig dag/kväll

Publicerad 2013-06-15 00:04:53 i Allmänt,

Hej idag var jag först och kollade på Ellinors skolavslutning. Efter det åkte jag hem och sov/vila typ en timma. Sedan drog jag till stallet, jg tog hand om både Clara och Cosmos. Dock red jag ej clara utan jag mockade,bytte vatten och gjorde hö. Iallafall jag hoppade lite med Cosmos idag gick väl sådär han vart väldigt "seg" och lite tråkig haha! Vi hoppade iallafall 90 utan att riva. Han blir så himla slarvig, jg hade en oxer på 60-70 och han river typ hela hindret för han slarvar med bakbena haha! Hoppade lite småhinder å så. Sedan kom mina killkompisar ner, och Ted frågade om han fick rida, och ja självklart fick han det. Han kan ju ingenting haha! Men han travade faktiskt själv, och hoppade små kryss! Och förvånad blev jag, för han sa att det var kul! Han bara "det var faktiskt roligt" sen stack jag hem för att duscha sen gick jag hem till ted och var med ted,hampus,calle och moa. Haft en supermysig dag! Sen inga elaka kommentarer nu, ted kan inte rida men cosmos dog inte av det!
/lisa

Dressyrträning!

Publicerad 2013-06-12 20:42:23 i Allmänt,

Nina träningen gick så sjukt bra idag! Fick så mycket beröm att han vart så fin nu osv. Dock är han lite rund om magen haha, får ut å galoppera massor. Vi tränade mycket ökningar i både trav och galopp, kan säga såhär traven var okej, i galoppen gick de så mycket bättre! Han ökade verkligen jätte fint i galoppen! Han vart väldigt fin i alla gångarter idag. Tränade också skänkel vikningar snett igenom, hela vägen gick också bra. Vi fick allt till det på slutet! Snart kommer de upp film på "rundtur i stallet" och "kaninvisning" och film från idag kanske!
/Lisa!

Bal- vila

Publicerad 2013-06-12 20:13:20 i Ellinors Inlägg,

Halloj! Precis käkat efter en fullspäckad dag. Idag fick lilla ponnyn vila eftersom min kära systeryster skulle på bal!
Inte så mycket mer och säga om dagen men ja, uppdatering kommer imorgon.
Btw så får filmerna komma på måndag tisdag och onsdag eftersom jag är fullbokad haha :(
/ellinor

Duktig häst!

Publicerad 2013-06-11 21:15:16 i Allmänt,

Rubriken säger mycket! Cosmos var hur fin som helst idag! Vi gjorde mycket skänkel vikningar typ sicksack påvägen, gick jätte bra. Han gick i sån fin form idag! Vi galopperade alen (stavning) först tog vi det lungt och jag jobbade mycket i galoppen och han var superfin!
Sen när jag skulle bräsa på lite, jisses vad han sprang haha! Bockade och sprang hur fort som helst hihi! När jag kom hem spolade jag av honom, så fick han käka lite gräs medans jag putsade min sadel. Filmvisningen i stallet kommer imorgon kväll! :') den jag gjorde idag blev ej så bra men ni får se imorn! Dressyrträning imorgon kul! Hoppas på en fin häst!
/Lisa

Frågestund

Publicerad 2013-06-11 16:08:02 i Ellinors Inlägg,

Japp jag kör igång med en egen frågestund ställ vilka frågor ni vill !
Länka gärna era bloggar efter ni ställt frågor! Så kan jag kika in på eran blogg.
Ställ hur många som helst, hur pinsamma eller ej pinsamma som helst .
/ellinor

Skolan..

Publicerad 2013-06-11 08:35:57 i Ellinors Inlägg,

Just nu sitter jag utanför kyrkan och väntar på att bli insläppt så vi kan träna alla sånger tills på fredag .. Ja det blev ingen "akutresa" eftersom de inte tyckte det behövdes dock har hon brutit armen och har sjukt ont :(
Ja idag kommer det nog ingen mer uppdatering isåfall bara efter jag ridit om ni vill veta hur det gått. Idag kommer 10 sämsta imorgon 10 bästa och så på torsdag får rundvisningen i stallet komma :D
/ellinor

Ändrade planer

Publicerad 2013-06-10 18:45:55 i Ellinors Inlägg,

Ja idag blev verkligen inget som tänkt!
Frågade natalie om hon hade lust å rida vilket hon ville så ja vi körde igång. Gick bra till en början men sen blev hon busig och bara bråkade.. Så det slutade med att hon bockade av natalie så nu så ska vi åka till akuten pga. En bruten arm.. Så ja uppdatering kommer inte förens imorgon kväll..
/ellinor

Härlig Dag!

Publicerad 2013-06-10 15:38:10 i

Haft en sån sjukt härlig dag idag! Bara chillat med klassen. Åkt buss, gått i skogen och kollat på allt möjligt. Såklart vart vi och kollade på dalslandskanal också. Där vi åt klass och mat godis osv. Efter det kollade vi även på när en skapade typ glas :') jätte fränt faktiskt!
Så vi har haft en rolig dag med alla i klassen, detta var nog sista vi gör tillsammans. Kommer sakna er så, även fast vi vart stökigare än nånsin vår klass haha. Vi har brännbollen kvar på torsdag, vi ska vinna mot lärarna! Tack för alla 6åren med er, vissa av er mera än 6 år. Iallafall tack allihopa för alla år tillsammans! :')

Dalslands resa!

Publicerad 2013-06-10 08:51:40 i

Nu är jag påväg på dalslandsresa med klassen. Kommer nog bli grymt hoppas jag hihi! Tar säkert lite bilder på lite smått och gott osv. De är ju faktiskt sista dagarna med klassen, kommer sakna er så ♡ lite rörigt inlägg nu på morgonkvisten yeah!
Uppdaterin kommer!
/lisa

Tillbaka!

Publicerad 2013-06-09 20:40:00 i

Hej nu är vi äntligen tillbaka av en ganska lång "paus" Men skönt och börja blogga igen! Iallafall jag och Cosmos red runt sandvarpet idag, gick väl sådär. Han var väldigt stark och pigg, direkt jag försökte bromsa honom började han trippa. När jag rörde han med skänkeln galoppera han x) han vart iallafall väldigt pigg. Jag försökte och jobba honom i alla gångarter, men blev mest galopp. Shit va han sprang fort! For iväg och gjorde värsta bockserien haha! Ja men jag har ju iallafall en glad och positiv ponny. I lördags morgon hoppade jag även i paddocken, gick väldigt bra faktiskt! Hoppade bana på 90 enstaka hinder på 105 han är så duktig! Tränade också lite "omhoppningsvängar" på 90cm gick sjukt bra! Snart kanske jag vågar mig ut på LB :') jag kommer även börja "vlogga" så blir de lite roligare, så kommentera jätte gärna vad ni vill att jag ska göra/snacka om!
/Lisa

Uppstartad blogg- Ny design

Publicerad 2013-06-09 19:26:23 i Allmänt, Ellinors Inlägg,

Hej allihopa ! Nu är vi eller iallafall jag tillbaka på bloggen och jag hoppas att ni vill fortsätta kolla in bloggen och K O M M E N T E R A mycket ! då blir det mer filmer och mer uppdatering. Iallafall så mår Clara super bra hoppade i fredags hemma i paddocken gick sådär, ganska hård i munnen osv .. men men bara att fortsätta träna och träna.
Igår (lördags) så red jag ut med sporrar och testade henne hur hon var osv och det gick så sjukt braa ! tränade massa skänkelvikningar osv och hon var super duktig !
Idag så red jag också ut med sporrar och trönade skänkelvikningar och så, inte så mycket på formen.. 
Hon har ett sår åvanför mungipan som blödde i fredags så tar det ganska lugnt så får vi se vad som händer helt enkelt !
 
Nu för att göra bloggen roligare så tänkte jag börja vlogga och så göra typ 10 bästa av saker och ting och typ 10 saker jag ångrar att jag köpt. Alltså för min del så blir detta inte bara en hästblogg, även mina andra djur och min fritid osv :)
Så tipsa gärna om saker jag kan prata om kan även vara åsikts vloggar osv.
 
Har även tänkt sätta in nya kategorier , Ellinors inlägg och Lisas inlägg, mer uppdatering kommer om en stund ska kila ut till kaninerna och rensa rent i hela buren :D
/Ellinor

Om

Min profilbild

Två hopp och dressyr intresserade ryttare som satsar. Clarissa f.1999 korsningsponny Cosmos f.1999 korsningsponny

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela